0

Ш отландският Рейнджърс победи с 3:1 у дома РБ Лайпциг и с общо 3:2 от двата полуфинала се класира на финала в Лига Европа, където ще срещне Айнтрахт Франкфурт. 
Финалът е на 18 май на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля, където играе едноименният испански тим.

За Рейнджърс, който падна 0:1 в първия полуфинал в Лайпциг, това е първи европейски финал от 14 г. насам. В реванша Таверние изведе „сините“ напред 1:0 в 19-ата мин., а в 24-ата Камара удвои, с което общият резултат стана 2:1 за Рейнджърс. В 71-ата Нкунку се разписа за Лайпциг, но след 10 мин. Лундстрам вкара решителния гол за крайното 3:1.

Другият финалист е Айнтрахт Франкфурт, палачът на фаворита Барселона. Германският тим победи у дома в полуфиналния реванш с 1:0 останалия с 10 души в 20-ата мин. Уест Хем. Мачът в Лондон бе 2:1 за тима от Франкфурт, който е на финал с общо 3:1.

Айнтрахт остана с човек повече в 20-ата мин., когато Аарон Кресуел беше изгонен за фаул срещу Йенс Петер Хауге, като първо получи жълт картон, последван от червен след преглед на VAR.

Домакините скоро се възползваха от численото си предимство, когато в 26-ата мин. Кнауф намери Боре в наказателното поле и той не сгреши от осем метра.

Към края и мениджърът на „чуковете“ Дейвид Мойс бе отстранен, изтляха и надеждите на лондончани за първи европейски финал от 1976 г. насам.