0

А ржентинската суперзвезда Лионел Меси за пореден път доказа невероятната си класа, разписвайки се по ефектен начин за успеха на Интер (Маями) с 3:2 като гост над Спортинг (Канзас Сити) в първенството на американската Мейджър-лига.

Срещата се игра на стадион Ероухед в Мисури и беше третата най-посетена в историята на МЛС, след като се изсипаха 72 610 зрители. Голяма част от тях чисти любители на футбола и подкрепящи всяко хубаво отиграване, имаха късмета да видят как Лео Меси бележи за 2:1 във вратата на домакините в 51-ата минута. Той получи топката Давид Руис, напредна към границата на наказателното поле и оттам с левия крак прехвърли майсторски вратаря Тимъти Мелия, за да влезе топката точно под гредата. Шпагатите на двама бранители изобщо не го затрудниха в това му изпълнение. За Лео Меси това е четвърти пореден мач с гол

Иначе домакините откриха резултата в 6-ата минута чрез Ерик Тимъти, а в 18-ата Диего Гомес изравни след асистенция на Меси. Отново Ерик Тимъти изравни в 58-ата минута след изпълнение на ъглов удар от Даниел Салой и последвали рикошети в наказателното поле. Но добрият приятел на аржентинската звезда и негов съотборник и в Барселона Луис Суарес вкара за 2:3. Той получи подаване от Гомес, който пък наказа грешка в защитата на Спортинг Канзас Сити. За Суарес това е гол номер 6 в Лигата този сезон. Меси имаше прекрасната възможност да вкара доста по-рано, в 27-ата минута. Изстрелът му от 11-12 метра с левия крак обаче беше спасен от вратаря Мелия. В 41-ата минута той стреля от фаул от над 20 метра, а топката мина покрай дясната греда.

Интер (Маями) води в класирането на Източната конференция на Лигата с 15 точки и един гол по-добра голова разлика от Ню Йорк Ред Булс, които също имат 15. Калъмбъс Крю е с 13 на 3-ото мястоо. Спортинг Канзас Сити е на 8-о място на Запад с 10 пункта.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX