0

Р екордният трансфер в българския футбол е много близо до финализиране. Става дума за продажбата на голмайстора на Лудогорец Игор Тиаго в белгийския гранд Брюж, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Както е известно, бразилецът вече се снима с екип на Брюж, като макар и по-късно да изтри снимката, на всички е ясно, че сделката е факт. По нея в касата на Лудогорец трябва да влязат около 8 млн. евро, след като до момента рекордът държи друг футболист на „орлите“ - Джонатан Кафу. Той бе продаден на Бордо за 7,5 млн. евро през 2017 г.

Игор Тиаго събра своите съотборници, снима се с тях и публикува красноречив текст: „Благодаря ви, момчета“. 21-годишният бразилец няма да играе срещу Черно море, тъй като е наказан. Срещу Левски той получи деветия си жълт картон от началото на сезона, заради което ще пропусне 2 мача – този на „Тича“, както и първия си за новия си отбор. В отсъствието на Игор Тиаго е ясно, че атаката на Лудогорец ще води аржентинецът Матиас Тисера. Иначе бразилецът получи жълтия си картон за радостта си след красивия победен гол срещу Левски, който качи „орлите“ отново на върха в Първа лига. Тогава той свали своята фланелка.

Игор Тиаго бе привлечен в Разград преди година и половина срещу 620 000 евро от Крузейро. Преди няколко седмици Лудогорец даде още 700 000 евро, за да откупи изцяло правата на нападателя, преди да го продаде в Западна Европа.

Игор Тиаго завършва този сезон с впечатляващите 20 гола и 11 асистенции, дадени в 53 мача във всички турнири.