0

 

Деклан Райс най-накрая финализира рекордния си за Англия трансфер от Уест Хем в Арсенал. „Артилеристите“ ще платят над 100 милиона паунда за английския халф и тази сериозна сума ще виси над главата му като дамоклев меч. Феновете на Арсенал разбираемо ще са в екстаз, но историята сочи, че трябва да бъдат предпазливи в очакванията си, защото досегашните рекордни покупки не само раздвояват оценките за тях, а някои от тях дори си навличат гнева на трибуните.

10-9.Гранит Джака и Шкодран Мустафи
Джака си тръгна това лято от „Емирейтс“ в посока Леверкузен, при това с гордо вдигната глава след силния сезон, в който Арсенал до последно се бори за титлата. Генерално погледнато, швейцарският национал напълно оправда хвърлените за него пари, като изкара 7 години в Лондон и спечели два пъти ФА Къп. Все пак трябва да се отбележи, че имаше един период, в който той бе пред напускане и феновете не искаха да го виждат с червената фланелка. Това бе през 2019 година, когато Унай Емери го направи капитан, но след това му отне лентата заради скандал с феновете. 
Шкодран Мустафи се оказа шокираща покупка, като Арсен Венгер го взе от Валенсия като световен шампион с Германия, който трябваше да заздрави защитата. Мустафи разочарова напълно, като често предизвикваше ехидни усмивки заради тромавата си игра и гафове. Преди 2 години договорът му бе прекратен предсрочно от Артета, а през миналия сезон игра в Леванте.

8.Месут Йозил
Германският национал дойде с огромни очаквания от Реал Мадрид през август 2013 година, като „червената“ част на Лондон очакваше от него фойерверки. И имаше защо – Йозил бе сред най-техничните играчи в Европа по това време и беше способен да гениални неща на терена.
Той не си тръгна по най-добрия начин от Арсенал преди две години, след като Артета му показа кой командва, но като цяло престоят му може да бъде определен като успешен. Спечели 3 пъти Купата на Англия, а с изящните си изпълнения се превърна в любимец на феновете.

7.Томас Партей
Неговото привличане през лятото на 2020 година се превърна в истинска сага, но в крайна сметка Артета го взе в последния ден на пазара. Ганаецът постоянно е преследван от контузии и логично представянето му е на приливи и отливи. Ако е във форма, той наистина може да вършее в средата на терена, физическата му мощ е впечатляваща. Със сигурност очакванията бяха по-високи, а това лято се заговори, че може да бъде продаден при подходяща оферта.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX