0

Н ападателят на Арсенал Никола Пепе отпразнува подобаващо раждането на момченце със знаменит гол, който обърна мача на „артилеристите“ срещу гостуващия Улвърхемптън. 

Само часове след като съпругата му Фани го дари с момче, Пепе се примоли на мениджъра Микел Артета да го пусне срещу „вълците“.

Домакините падаха с 0:1, когато Артета вкара в игра техничаря с вълшебен ляв крак 20 минути преди края на мача. Което се оказа решаващо, защото в 82-ата мин. Пепе изравни след изящно обръщане в пеналта и неспасяем удар с левачката. 26-годишното крило обаче побърза да сложи топката на центъра, вместо да празнува продължително първия си гол за сезона.

Така той вдъхнови съотборниците си да потърсят победата, вместо да се задоволят с точката. И тя дойде с последния удар в мача, отправен от Лаказет в 6-ата минута на добавеното време.

Микел Артета разкри, че Пепе му е пратил съобщение в малките часове. „На Пепе му се роди бебе снощи, той ми изпрати съобщение в 2-3 часа сутринта и каза „Искам да дойда и да помогна на отбора““, каза мениджърът на Арсенал, на когото шефовете предложиха нов договор със заплата от близо 10 милиона евро на година. „Тези неща не се случват случайно“, добави баскът.

Футболистът поздрави своето бебе в Инстаграм, като му посвети гола си срещу „вълците“: „В чест на сина ми. Добре дошъл, Е."

Никола, който бе привлечен от Арсен Венгер за огромната сума от  над 86 млн. евро, не успява да се наложи в титулярния състав, въпреки отделни избухвания, с които загатва за таланта си.