0

О тборът на Борнемут се измъкна от последно място в класирането на Висшата лига на Англия, като се наложи над Ливърпул с 1:0. Победното попадение вкара датчанинът Филип Билинг в средата на първото полувреме.

В 13-ата минута на мача Коди Гакпо от Ливърпул вкара гол, но той бе отменен заради засада. В 28-ата минута Данго Уатара от домакините бе изведен зад защитата на "червените", той стигна почти до аутлинията и върна остро топката на крака на Билинг, който от изгодна позиция не сгреши - 1:0. Ситуацията бе гледана и на видеоповторения и реферите прецениха, че няма засада.

Малко преди края на първата част Върджил ван Дайк имаше възможност да изравни с удар с глава, но топката мина покрай вратата. Точно преди почивката Борнемут поиска дузпа, която не беше отсъдена.

В 49-ата минута Диого Жота от "червените" стреля, но неточно. В 67-ата минута Адам Смит от Борнемут игра с ръка в наказателното поле след удар с глава на Жота. След консултация с видео повторенията съдията Джон Бруукс отсъди дузпа, но Мохамед Салах стреля силно покрай десния стълб на вратата и резултатът остана непроменен.