0

"Аз съм много любопитен да видя как ще изглежда Левски, защото отдавна не е имало такива български мачове, на такова ниво с такива силни отбори като Айнтрахт Франкфурт сега", обяви бившият национал Павел Дочев. Той е един един от малцината българи, които все още се котират в Германия и в момента е треньор на Ерцгебирге Ауе. 

"За мен е интересно да си сравня часовника и да видя българският футбол на какво ниво е в момента. Аз мисля, че за Левски това е голям успех. Радвам се за всичките фенове на тима. Аз се надявам и другите български отбори като ЦСКА и Лудогорец да бъдат така успешни в международната сцена. Любопитен съм какво ще ни предложи този мач", продължи той в ефира на "Дарик".

"Айнтрахт Франкфурт е фаворит, но в два мача винаги може нещо да се случи, така че се надявам да се представи Левски на добро ниво и да направи една изненада, това ще е добре за българския футбол. При всяко положение ще се радвам много, ако стане, но Айнтрахт е фаворит. Ще подходят с голям респект към този мач и няма да го подценят. Има нещо около двубоя, не знам дали е вярно, но го чух по телевизията, че Дино Топмьолер е бил на проби в Левски. Интересна история. Имам горе-долу представа за какво става въпрос. Очаквам с голямо нетърпение този мач и ще го гледам на всяка цена. Надявам се, че българският отбор ще се представи добре", каза още Дочев, чиято кариера като играч мина през Локо Сф и ЦСКА.

"Франкфурт си имат слабите страни. Още не са обиграни. В самото начало са. Играха за Купата един мач срещу Локомотиве Лайпциг. Биха доста убедително, но Локомотиве е четвърта лига. Сега играха с Дармщат. Има два официални мача и са в самото начало на сезона. Не са така обиграни. Това може да е на Левски шансът. Биха ги с 1:0 и малко с късмет. Дармщат си имаше много шансове. В тази връзка искам да кажа, че още не са така обигран отбор. Преди всичко имат нов треньор, нови футболисти, които са дошли. Много си тръгнаха. Трябва да се намерят като отбор и това може да е шансът на Левски. Сигурен съм, че Левски си има възможности. В четвъртък трябва Левски да функционира като отбор – хомогенно и да е на топ ниво. Така имат шанс да изненадат Айнтрахт Франкфурт", отчете той.