0

С апунката около селекционерския пост на Босна и Херцеговина, в която бе замесен и българският селекционер Кръстаич, върви по сценарий, а първият акт бе уволнението на Фарук Хаджибегич, наследил Ивайло Петев.

Легендата на югофутбола Хаджибегич напусна поста си след последователните загуби в квалификациите на Евро 2024, обявиха от футболната асоциация на страната (NFSBIH).

За освободения пост бе споменато името и на Младен Кръстаич, който води България, и чието напускане бе опровергано изрично от футболната ни централа днес.

Сега се оказа, че преднина пред Кръстаич има хърватската футболна легенда Славен Билич, известен също, че в свободното си време свири в рокгрупа с приятели. Билич е фаворит №1 за Босна и Херцеговина. И той бивш защитник, като Кръстаич, 54-годишният хърватин е ръководил Хайдук, младежите и първия отбор на Хърватия, също Локо Москва, Бешикташ, Уест Хем Юн., Ал Итихад, където сега играе Роналдо, Уест Бромич и Уотфорд.

"Старши треньорът на националния тим на Босна и Херцеговина няма да изпълнява функциите си в бъдеще", се казва в съобщението за уволнението на Хаджибегич.

Бившият национал на Югославия пое поста през месец януари, а бе водил преди това тима за кратко и през 1999 година.

Босна загуби три от четирите си мача, откакто Хаджибегич е назначен на поста, като отборът загуби от Португалия с 0:3 и с 0:2 в Люксембург като домакин.

65-годишният Хаджибегич е бил селекционер и на Черна гора, както и на редица отбори, като Сошо, Реал Бетис, Троа, Дижон, Бастия и Валансиен.  

Тимът на Босна е на четвърто място в Група J след три загуби от четири мача.