0

Б разилската футболна легенда Роналдо, по прякор Феномена, световен шампион през 1994 и 2002 г., измина над 500 с велосипед от неделя, 5 юни, до сряда, за да отпразнува завръщането на неговия Валядолид в Ла Лига.

45-годишният бразилец, който притежава 51 процента от акциите на испанския клуб от 2018 година, спази обещанието си, което даде в края на миналия сезон. 

Тогава той се зарече да направи това пътуване, ако отборът успее да се завърне в Примера дивисион на Испания.

Роналдо започна пътуването от Валядолид до Сантяго де Компостела в неделя и изминаваше по 50-60 километра дневно по традиционния поклоннически маршрут, който води до известния храм в северозападна Испания Hostal de los Reyes Católicos.

Валядолид завърши втори през миналия сезон във втора дивизия и се класира директно в Ла Лига. Клубът изпадна от елита на националното първенство през сезон 2020/2021.

Роналдо е двукратен световен шампион и бивш нападател на Реал Мадрид и Барселона. Той купи 51 процента от клуба през 2018-а, когато Валядолид все още беше в Ла Лига.

Роналдо пристигна на „Пласа де Обрадойро“ в Сантяго тази сряда, там го очакваха множество зяпачи. С него бе и приятелката му Селина Локс – двамата, ухилени до уши, позираха с дипломите си за поклонници пред катедралата.

Легендарният футболист тръгна от центъра на стадиона на Валядолид „Хосе Сориля“ в неделя. Той бе придружаван от екип, в който имаше водач, физиотерапевт, механик и други помощници, както и снимачен екип за картина за неговия Twitch канал, Ronaldo TV, в два микробуса.

Роналдо не беше просто поредният поклонник и така беше приет; очакван и приветстван от множество зрители, като пред „Остел де лос Рейес Католикос“ бе дори директорът по туризъм на област Галисия Нава Кастро, който с удоволствие се снима с Феномена.

„Пътят беше тежък, но работата по трансферите ще бъде още по-трудна“, пошегува се Рони след 522 км.

„Какво невероятно преживяване – по-добре и не можеше да бъде“, продължи Феномена. „Изминаха четири невероятни дни, въпреки че имам много скованост и много болка. Заслужава си! Мислил съм за толкова неща по време на Камино; красиво е. Катедралата е прекрасна", каза развълнувано Роналдо пред събралите се медии.