0

З вездите на световния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси отпаднаха от съставите на Португалия и Аржентина. 

Португалия ще играе приятелски мач срещу Швеция на 21 март, а новината за отпадането на Роналдо беше потвърдена от местната футболна федерация. Той обаче ще се присъедини към състава след двубоя срещу “тре кронур” и ще играе в проверката срещу Словения пет дни по-късно.

Роналдо прави силен сезон с екипа на саудитския Ал-Насър, въпреки че тимът няма шанс за титлата и отпадна от Азиатската Шампионска лига. Португалецът е отбелязал 30 гола в 33 мача във всички турнири.

Лионел Меси пък бе освободен от националния отбор на световния шампион Аржентина заради контузия, получена по време на мача на Интер Маями срещу Нашвил, потвърдиха „гаучосите“.

След официалното съобщение на Аржентинската футболна федерация, става ясно, че Меси няма да бъде на разположение за приятелските мачове срещу Ел Салвадор и Коста Рика, съответно на 23 и 27 март.

В същото време селекционерът на Франция Дидие Дешан разкри, че Антоан Гризман е контузен и няма да може да вземе участие в предстоящите контроли на „петлите“ с Германия (23 март) и Чили (26 март).

Атакуващият футболист напусна лагера на „петлите“ и се прибра в тренировъчната база на Атлетико Мадрид. Той има проблеми с глезена и няма да тренира поне три седмици.

Така ще бъде прекъсната историческата му серия. Гризман нямаше пропуснат мач за националния отбор на Франция от 2017 година, като игра в забележителните 84 поредни мача. Общо за „петлите“ има 127 двубоя зад гърба си.