0

Р оналдо класира Левски за плейофите за влизане в групите на Лига на конференциите, след като вкара победния гол за 2:1 в реванша с Апоел Беер Шева на „Герена“. Попадението дойде в добавеното време след редовните 90 минути, когато и двата отбора вече мислиха за продълженията, след като и първия мач не бе излъчил победител – 0:0. А бразилецът дори отпразнува гола си като своя по-популярен съименник от Португалия. 

По ирония на съдбата, Роналдо бе готвен за смяна от треньора на Левски Николай Костов, но контузия на Уелтън промени тактиката и той остана на терена, за да отбележи победния гол. Именно Уелтън пък бе дал преднина на „сините“ в 15-ата минута. 

Уелтън даде преднина на "сините" в реванша с Апоел Беер Шева.

 Уелтън даде преднина на "сините" в реванша с Апоел Беер Шева.
Бойко Кичуков

Българският национал Йоан Стоянов изравни за Апоел в 79-ата минута, превръщайки се в първия роден играч, вкарал на „сините“ в евротурнирите.

Така след 13-години Левски успя да преодолее два последователни съперника в евротурнирите и е на крачка от влизане в групите на Лига на конференциите. Макар че в следващата фаза „сините“ ще се изправят срещу германския Айнтрах Франкфурт, победител в Лига Европа от 2022 г. Първият мач ще е в София на 24 август, а реваншът в Германия е на 31 август.

Голмайсторът Роналдо пък определи попадението си като "най-хубавия момент" в своя живот:

"Това е най-хубавият момент в живота ми. Много съм щастлив от това, което донесох на феновете. Заслужавахме. Това беше наградата за начина, по който играхме,” заяви той след мача.