0

К ристиано Роналдо се разписа за Португалия за победата с 2:0 при гостуването на Лихтенщайн. Той вкара 128-ото си попадение за националния отбор. Роналдо е рекордьор по голове за Португалия и играчът с най-много попадения в международния футбол.

Във Вадуц Кристиано откри резултата в самото начало на второто полувреме, след като получи отлична асистенция от Диого Жота. Това беше десетото му попадение в тези евроквалификации, с което се изравни с Ромелу Лукаку на върха при голмайсторите. Жоао Кансело отбеляза втори гол за Португалия в 57-ата минута.

Роналдо и съотборниците му вече си осигуриха място на Евро 2024, както и първото място в група "J", в която записа девета поредна победа. Лихтенщайн все още няма спечелена точка.

В другата среща Словакия се наложи с 4:2 над Исландия и си гарантира второто място в подреждането след Португалия, както и класиране на първенството в Германия догодина. Попаденията за победителите отбелязаха Юрай Куцка, Ондрей Дуда от дузпа и Лукаш Хараслин (2), а за гостите точни бяха Ори Оскарсон и Андри Гудьонсен.

Люксембург продължи впечатляващото си представяне в група "J". Тимът завърши на трето място. Той си осигури тази позиция след разгром над Босна и Херцеговина с 4:1. Отборът може да получи още един шанс в плейофите, след като направи добро представяне в Лигата на нациите. Титуляр за победителите бе Енес Махмутович, футболистът на ЦСКА бе на терена до 84-ата минута, когато бе заменен, пише БТА.