0

П ортугалската звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо пусне интересна публикация в своя профил в „Инстаграм“. Той написа, че е готов за игра. „Червените дяволи“ стартират сезона днес с домакинство на Брайтън. Роналдо пропусна почти цялата лятна подготовка на своя тим, след като не се яви по “семейни причини”, каквото бе официалното обяснение от клуба. Той не бе и на турнето в Тайланд и Австралия и се появи на базата “Карингтън” едва след завръщането на своите съотборници. Португалецът бе на терена едва в последната контрола на Манчестър Юнайтед срещу Райо Валекано, когато изигра 45 минути и на почивката бе заменен. 

Антони Марсиал, който водеше атаката на отбора в подготовката, остави отлични впечатления, но се контузи преди няколко дни и няма да е на разположение за двубоя с Брайтън днес следобед, който е откриващ за “червените дяволи” за сезона им в Премиър лийг. Именно поради тази причина Тен Хаг ще бъде поставен пред много сериозно решение дали да пусне Кристиано Роналдо на терена и да пренебрегне досегашните му провинения, или да заложи на друг играч в атака и по този начин да демонстрира силна ръка още от началото на своята кариера на “Олд Трафорд”.

В същото време Уейн Рууни вярва, че клубът трябва да остави Кристиано Роналдо да напусне, ако иска да изгради успешен отбор в бъдеще под ръководството на новия мениджър Ерик тен Хаг. 37-годишният Роналдо, който премина в Юнайтед от Ювентус миналия сезон, иска да напусне „Олд Трафорд“ след провала на отбора да се класира за Шампионската лига.


„Мисля, че Юнайтед трябва да пусне Кристиано Роналдо. Не че Роналдо не може да играе в отбор на Тен Хаг. Той може да играе във всеки отбор. Рони винаги ще ти вкарва голове. Но моето лично мнение е, че Юнайтед не е готов да се бори за титлата сега, така че целта трябва да бъде да се изгради отбор, който може да спечели лигата през следващите три до четири години, и трябва да планирате това“, заяви Рууни пред „Times“.