0

Р езервата срещу Ливърпул Кристиано Роналдо реши да напомни за себе си пред стотиците милиони свои последователи в социалните мрежи. 5-кратният носител на Златната топка нямаше принос за успеха с 2:1 на Манчестър Юнайтед в дербито от третия кръг в шампионата на Англия.

"Страхотна работа, Манчестър Юнайтед. Благодаря ти за подкрепата, "Олд Трафорд", написа португалецът в социалните мрежи.

Кристиано обаче се отличи с демонстративна гавра с бившия капитан на Ливърпул Джейми Карагър, сега футболен коментатор. По време на загрявката той нарочно отиде в тази част на терена, където бе екипът на "Скай Спортс", в който бяха още две големи имена и капитани на Манчестър Юнайтед - Рой Кийн и Гари Невил.

Роналдо стисна ръката на Невил и го потупа сърдечно, а също и на Кийн, с когото си побъбриха сладко. Но на два пъти нарочно не подаде ръка на застаналия между Кийн и Невил Джейми Карагър, чиято десница остана са виси във въздуха.

След като Кристиано се отдалечи, доволен от изиграната от него сценка, Кийн, Невил и Карагър се усмихнаха широко, защото бяха найсно, че така  португалецът си отмъщава за отправени по-рано към него критики от бившия капитан на Ливърпул.

Роналдо изгледа почти целия мач от скамейката като резерва, преди да смени в 86-ата мин. един от голмайсторите срещу Ливърпул Маркъс Рашфорд. Победата на 20-кратните шампиони на Англия бе тяхна първа в Премиершип за сезона, тя бе двойно по-сладка срещу вечния съперник от Мърсисайд. В трите мача в първенството до момента 37-годишният португалец не се отличи с ефективни действия, а спекулациите около бъдещето на голмайстора продължават с пълна сила.