0

К ристиано Роналдо се е разделил с дългогодишния си агент Жорже Мендеш, твърдят медии в Португалия, Испания и Англия. Двамата са се скарали заради скандалното интервю на футболиста пред Пиърс Морган, с което Роналдо на практика си издейства освобождаването от Манчестър Юнайтед преди Нова година.

Кристиано вече подписа с Ал Насър, където ще взима 200 млн. евро на година. Той стана свободен агент, след като пред Морган заяви, че от Манчестър Юнайтед са го „предали“, а освен това атакува няколко пъти както собствениците, така и мениджъра Ерик тен Хаг. 

Според португалския вестник „Публико“ Мендеш е бил против Роналдо да дава интервюто, защото е бил наясно, че след него няма как да намери друг топ отбор за клиента си в Европа. Двамата работеха заедно в последните 20 години.

За трансфера в Ал Насър Роналдо е разчитал на личния си мениджър Рики Регуфе, който е водил преговорите със саудитския клуб. Според „Публико“ Роналдо е очаквал оферти от Европа, въпреки че се раздели с Юнайтед със скандал.

Мендеш е бил наясно, че такава предложение трудно ще дойде и е знаел, че само Ал Насър може да удовлетвори финансовите изисквания на звездата. 

Според „Публико“ Роналдо е дразнил и съотборниците си в националния отбор на Португалия с поведението си и е „мрънкал за почти всичко“. Личният му мениджър Регуфе бе заедно с него в лагера на Португалия на световното, което също е ядосало останалите играчи. 
При представянето си в Ал Насър във вторник Роналдо заяви, че е „имал много възможности в Европа, както и от много клубове в Бразилия, Австралия и САЩ“, но вече бил дал дума на Ал Насър. Твърди се, че Регуфе е получил 30 млн. от трансфера на Кристиано в Ал Насър.