0

И Кристиано Роналдо също ще заведе дело срещу Ювентус, пишат медиите в Италия. Причината е неизплатена сума в размер на 20 милиона евро. Португалецът вече се е срещнал с адвокатите си и ги е инструктирал да задвижат процедурата. По информация на „La Repubblica“ Роналдо има нужната документация, за да докаже пред съда правотата си. В действителност „бианконерите“ не са му изплатили сумата от 20 милиона, договорена още при подписването с клуба.

В същото време в Торино вече кроят планове за изграждането на нов отбор за следващия сезон и тотално проветряване в съблекалнята след наказанието от минус 15 точки.. В медиите усилено се твърди, че треньорът Масимилиано Алегри ще бъде уволнен въпреки факта, че договорът му е подсигурен със сериозна неустойка. Като фаворит за негов заместник се спряга Антонио Конте.

Вече се спекулира и кои играчи са нарочени за гонене. Това са Хуан Куадрадо, Алекс Сандро, Даниеле Ругани, Адриен Рабио, Анхел Ди Мария, Матия Де Шилио, Уестън МакКени и вероятно Мануел Локатели. Леандро Паредес и Мойс Кийн, които са под наем, също ще напуснат. Вратарят Войчех Шченсни, Леонардо Бонучи, Данило, Аркадиуш Милик, Филип Костич, Федерико Киеза и Пол Погба вероятно ще остават.

Ситуацията с Душан Влахович, е несигурна. Той също може да бъде продаден, ако клубът вземе добри пари за него. Реал Мадрид е подготвил оферта за сръбския национал, но тя ще включва голяма размяна. Флорентино Перес е готов да включи в сделката защитника Антонио Рюдигер, който попада в трансферните планове на Ювентус, а пазарната му стойност се оценява на 40 милиона евро. Влахович от известно време се бори с контузия, и след като се завърна от световното първенство, няма нито една минута в три шампионатни мача.

Ярости фенове на Ювентус пък се вдигнаха на бунт. Те реагираха на новината, споделяйки екранни снимки, на които анулират своите абонаменти за Dazn и Sky Pay TV за сезона в Серия А. Италианските медии също се противопоставиха на решенията, окачествявайки наказанията като неоправдани сурови. Редица играчи, легенди и бивши или настоящи футболни ръководители също се обявиха против санкциите.

Капитанът на Юве Леонардо Бонучи написа в социалните мрежи “Ювентус е като седемглав дракон: отрежи една глава и винаги ще изникне нова. Легендарният защитник Клаудио Джентиле също изрази своето възмущение. “Ювентус обикновено излиза по-силен от тези ситуации. Алегри не се нуждае от моя съвет, но на негово място аз бих закачил класирането с наказанието на стената на съблекалнята, за да може да е постоянно на показ и да е мотивация за всички”, обяви световният шампион от Мондиал 1982.