0

23-годишният бразилски нападател на Левски Роналдо, който има и български паспорт, тръгва днес за Русия със своя мениджър, съобщава „Мач Телеграф“ в днешния си брой.

Продажбата му в 11-тия в руската Премиер лига Ростов е договорена между клубовете, остава Роналдо да премине успешно и медицинския преглед в отбора, воден от Валери Карпин, бивш съотборник на Любо Пенев в Селта Виго.

Всички финансови параметри по сделката са изчистени на ниво клубове, а и Роналдо се е разбрал за заплатата, която ще взима

Според „Мач Телеграф“ Левски вече е набелязал друг бразилец, който да замени на десния фланг крилото. Привличането му е одобрено и от треньора Николай Костов, който го е избрал пред португалски флангови нападател.

Пазарната стойност на Роналдо, според „Трансфермаркт“, е 1,4 милиона евро в момента. Но Левски няма да получи цялата трансферна сума за него.

Колко чакат „сините“ от продажбата на Роналдо и какъв процент от сумата влиза в касата на Левски – подробностите в днешния брой на „Мач Телеграф“