0

З вездата на Португалия и Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо взриви социалните мрежи, след като излезе негово ексклузивно интервю с Пиърс Морган. В него нападателят обяснява как се чувства "предаден" и "изхвърлен" от отбора на "червените дяволи".

"Да, те се опитаха да ме изгонят. Не само треньорът, но и още двама-трима души около клуба. Чувствах се предаден. Не бива да говоря дали искаха да се отърват от мен, но не ме интересува. Да, чувствам се предаден и мисля, че някои хора тук не ме искаха, не само тази година, но и миналата също. Нямам уважение към Ерик тен Хаг, защото и той няма към мен. Ако не ме уважаваш и аз никога няма да те уважавам", сподели португалската звезда.

"Ако не си дори начело, как може да си треньор на Манчестър Юнайтед? Никога не бях чувал за Рангник", добави Роналдо по отношение на Ралф Рангник, който също бе временен треньор на "червените дяволи".

„Не знам защо Уейн Рууни ме критикува толкова лошо... вероятно защото той приключи кариерата си, а аз все още играя на високо ниво.“ След това португалецът се засмя и добави: „Няма да кажа, че изглеждам по-добре от него, което е вярно...“

На въпрос как се е стигнало до завръщането му на "Олд Трафорд", Кристиано отговори: "Последвах сърцето си. Сър Алекс ми каза: "Невъзможно е да отидеш в Манчестър Сити", а аз отвърнах "ОК, шефе". 

"Когато се завърнах, прогресът в отбора беше нулев. След напускането на сър Алекс няма никакво развитие. Нищо не се е променило. Мисля, че феновете трябва да знаят истината. Искам най-доброто за клуба, затова се върнах. Но има неща от кухнята, които ни пречат да стигнем нивото на Ман Сити, Ливърпул, а сега и Арсенал. Клуб от калибъра на Манчестър Юнайтед трябва винаги да е на върха, а ние не сме там. Пикасо е казал, че за да изградиш нещо ново, първо трябва да разрушиш старото. Ако в клуба искат да започнат с мен, няма проблем. Обичам Юнайтед и феновете, те винаги са на моя страна. Но ако целта е да се опита нещо различно, трябва да се направят много, много промени", коментира Роналдо.

У дома, през април, Кристиано и партньорката му Джорджина претърпяха непоносимата загуба на малкия им син по време на раждането, сърцераздирателна трагедия, при която сестрата близначка на момчето оцеля.

По някакъв начин той намери сили да продължи да играе, подхранван отчасти от удивителната подкрепа, която получи от феновете на съперничещите си клубове като Ливърпул, където публиката пееше You'll Never Walk Alone в седмата минута (Роналдо носи номер 7 на фланелката си ) на следващия им домакински мач.

Той признава: „Никога не съм очаквал да видя това.“

Кристиано и Джорджина също така получиха лична съболезнователна бележка от кралското семейство, което ги удиви и трогна в еднаква степен.

Шокиращо, но португалският футболист не получи същата подкрепа от клуба си, който той обвинява в липсата на „емпатия“, особено когато тримесечната му дъщеря беше хоспитализирана през юли и той не успя да се върне навреме за предсезонната подготовка, защото искаше да остане с нея.

Цялото интервю с Роналдо ще бъде излъчено в сряда вечерта.