0

О пределено лятото на 2022 г. носи силни емоции на семейство Рууни. Този петък беше оповестена присъдата по случая „Wagatha Christie“, медийният процес, в който Ребека Варди, съпруга на Джейми Варди от Лестър, обвини Колийн Руни в клевета. И в случая победи жената на легендата на Манчестър Юнайтед.

Решението дойде и в момент на промяна за Рууни, защото той вече е треньор на американския ДС Юнайтед, след като напусна Дарби Каунти. Ново предизвикателство, което го отвежда във Вашингтон, но това означава раздяла с жена му и четирите му деца. Поради тази причина бившият футболист е взел решение да превърне имението си в графство Чешър в крепост, за да гарантира безопасността на семейството си.

„Уейн е добре запознат с броя на проникванията с взлом, извършени близо до мястото, където живее, и, разбира се, това го притеснява. Преди да замине за САЩ, Уейн отдели време, за да гарантира, че Колийн и децата са в безопасност, когато той не присъства“, казва източник, пред The Sun. 

Самият Рууни вече почти пострада през 2016 г., докато играеше мач на „Олд Трафорд“, крадци опитаха да оберат дома му, но за щастие системите за сигурност имаха ефект и предотвратиха по-големи злини. През същата година семейство Рууни се премести в новото си имение за 23 милиона евро, като той определено не е пестил от мерки за сигурността. Той е изградил подземен тунел с добре оборудван бункер, който ще позволи на семейството да намери убежище или дори да избяга, ако е необходимо.

Сега, в допълнение към тунела, има купища нови аларми, блиндирани врати и прозорци, камери за наблюдение и дори сензори за движение. Рууни освен това е наел охранителен екип, който живее близо до семейството му.