0

Рууд ван Нистелрой подаде ръка на приятеля си Едвин ван дер Сар, който преживя мозъчен кръвоизлив миналата седмица и все още е в интензивно отделение.

Бившият нападател откри ежегодния поход, организиран в подкрепа на хора с мозъчни травми, който се провежда из дюните на родния град на Ван дер Сар. Именно вратарят е посланик на събитието. Той се ангажира с каузата, след като преди 14 години съпругата му Анамария също получи кръвоизлив. „Тук съм заради всички хора, които се нуждаят от подкрепа, но и заради Едвин. Новината за здравословното му състояние ме порази. Знам, че той е силен и ще успее. Пожелавам му пълно възстановяване, а на съпругата му също, защото шокът е голям“, заяви Рууд ван Нистелрой.

Той и вратарят имат 104 мача заедно – 57 за националния отбор на Нидерландия и 47 за Манчестър Юнайтед. Ван дер Сар трябваше на присъства и да вземе участие в похода и Рууд с готовност го замени. Той се почувствал зле по време на почивка в Хвар (Хърватия) и беше откаран с хеликоптер в болница в Сплит. В края на май легендата напуска директорския пост в Аякс.