0

Т реньорът на Барселона Шави Ернандес обвини Реал Мадрид за натиска, който упражняват "всяка седмица" върху съдиите, като смята, че това "обезсмисля" първенството. "Казах, че не обичам, когато търсят да повлияят на реферите и го правят всяка седмица. Това не ми харесва", каза Шави на пресконференцията си. С което предизвика остра реакция на близките до "кралския клуб" мадридски медии - преса и телевизия.

От няколко седмици насам клубната телевизия на Реал Мадрид излъчва критични емисии за съдийството. 

"Мисля, че това обезсмисля първенството. Съдиите се влияят, ние можем да го установим", каза още треньорът.

Думите на Шави подкрепят тези на президента на клуба Жоан Лапорта, че каза в петък, че "това, което прави телевизията на Реал Мадрид е срамно". 

Той посочи като пример скандалното съдийство на скорошния мач на Реал срещу последния в класирането Алмерия, при който тимът от Мадрид бе воден в резултата с 0:2, но обърна до 3:0 с три много спорни решения на ВАР.

"Срамно е това, което се случи срещу Алмерия. Целият свят го видя и вместо това те казват, че съдиите фаворизират Барселона", коментира Лапорта пред радио RAC1.

„На сто процента съм съгласен с думите на президента", съгласи се с шефа си Шави. "Това е реалността и не можем да лъжем феновете на Барселона. Работата е там, че аз не съм президент на Футболната федерация или на Лигата.

Но наистина съм изненадан, че допускаме това. То напълно опорочава съперничеството, седмица след седмица. И слепец го вижда! Чоло Симеоне (треньорът на Атлетико Мадрид) вече го каза, нали? Не сме глупаци, Ние го виждаме и целият свят го вижда, но медиите са тези, които трябва да кажат това.“

Заклетият "мадридист" сред журналистите Томас Ронсеро отговори на Шави в сайта с коментар, озаглавен "Шави, ние наистина не сме глупаци!", а в тв предаването Jugones по LaSexta водещият Хосеп Педредол нападна остро Шави и Лапорта за изказванията им.

 

Източник: БТА