0

П анатинайкос победи Олимпик Марсилия с 1:0 в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Атина се проведе при строги мерки за сигурност след тежките инциденти в понеделник вечер, когато загина привърженик на АЕК след сблъсъци с фенове на Динамо Загреб,

ПАО и Марсилия изиграха оспорван мач, а ключовият момент в мача дойде в 65-а минута, когато един от най-дейните в редиците на френския отбор Кондогбия бе изгонен с втори жълт картон. Домакините се възползваха от численото си превъзходство и стигнаха до минимален успех с гол на Бернард в 83-а минута.

Минимален домакински успех постигна и Рейнджърс с 2:1 срещу швейцарския Сервет. Шотландците поведоха набързо с гол от дузпа на Джеймс Таверние и попадение на нигериеца Сирил Десерс след 15 минути игра.

Гостите върнаха един гол минута преди почивката чрез Крис Бедия. Сервет доигра последните 30 минути с човек по-малко след червен картон на Давид Дулин, което попречи на тима да упражни по-сериозен натиск в търсене на изравнителен гол.

Макаби Хайфа се наложи с 2:1 като гост на Слован Братислава. Любопитното е, че и трите гола в мача паднаха още в първите 15 минути. Пиеро даде преднина на отбора от Израел в 5-а минута, а бившият играч на Милан Юрай Куцка изравни за Слован в 12-а. Три минути по-късно Диа Саба отбеляза победния гол за Макаби.

Резултати от първите срещи от третия квалификационен кръг за Шампионска лига на УЕФА по футбол:

Слован Братислава (Словакия) - Макаби Хайфа (Израел) - 1:2

Рейнджърс (Шотландия) - Сервет (Швейцария)           - 2:1

Панатинайкос (Гърция) - Олимпик Марсилия (Франция)   - 1:0

от вторник:

ФК Копенхаген (Дания) - Спарта Прага (Чехия)         - 0:0

Раков Ченстохова (Полша) - Арис Лимасол (Кипър)      - 2:1

ПСВ Айндховен (Нидерландия) - Щурм Грац (Австрия)    - 4:1

Клаксвик (Фарьорски острови) - Молде (Норвегия)      - 2:1

Брага (Португалия) - Бачка Топола (Сърбия)           - 3:0

Олимпия Любляна (Словения) - Галатасарай (Турция)    - 0:3

на 15 август:

АЕК Атина (Гърция) - Динамо Загреб (Хърватия)