0

М анчестър Юнайтед се класира за полуфиналите в турнира за купата на Футболната асоциация в Англия. "Червените дяволи" направиха обрат от 0:1 до 3:1 у дома срещу Фулъм през второто полувреме, за това получиха мощно съдийско рамо от рефера Крис Кавана.

Преди почивката нямаше попадения, като вратарят на "червените дяволи" Давид де Хеа се отличи с перфектно спасяване още в третата минута сред опит за гол на Иса Диоп.

Шест минути след началото на втората част на мача Александър Митрович от съвсем близка дистанция откри резултата в полза на "белите".

Обратът дойде с 2 съдийски намеси в 70-ата минута.

За нула време Юнайтед остана с двама футболисти повече на терена, когато Антъни и Джейдън Санчо направиха бърза контра, а Уилиан получи червен картон, защото спря опасна атака на „червените дяволи“.

В този момент изтрещя и сръбският голмайстор на Фулъм Митрович, който също получи червен картон за неспортсменски прояви. 

Изгонен от скамейката бе и мениджърът на лондончани Марко Силва, който протестира за „червената терапия“ срещу играчите му.

След като поразчисти редиците на гостите, реферът Кавана даде и дузпа за Юнайтед, от която Фернандеш изравни 1:1.

В 77-ата минута Люк Шоу асистира за Марсел Забитцер, който отблизо се разписа за пълния обрат в двубоя на "Олд Трафорд".

В шестата минута на допълнителното време Фернандеш с красив гол оформи крайното 3:1 в полза на Манчестър Юнайтед. 

Четвъртфинали за Купата на футболната асоциация в Англия, неделя, 

Шефилд Юнайтед - Блекбърн     3:2
Брайтън - Гримзби              5:0
Манчестър Юнайтед - Фулъм      3:1

от събота:
Манчестър Сити - Бърнли        6:0

Манчестър Сити ще играе срещу втородивизионния Шефийлд Юнайтед на полуфиналите в турнира за купата на Футболната асоциация в Англия, отреди тегленият в неделя жребий. Брайтън и Манчестър Юнайтед ще определят другия финалист в най-стария футболен турнир в света.

Двубоите ще се проведат на стадион "Уембли" в Лондон на 22 и 23 април.