0

С елтик разгроми с 3:0 вечния си съперник в шотландското първенство Рейнджърс и мина преди шампионите на първото място в класирането.

Мениджърът на "детелините" – австралиецът с гръцки корени Анге Постекоглу, изживя невероятна вечер на "Селтик Парк".
Селтик излезе на върха с 57 точки, с 1 повече от Рейнджърс, чиято серия от седем мача без поражение беше прекъсната.

Сините от „Айброкс“ пропиляха и аванс от 7 точки на върха. Третото място е за Хартс с 43 и Мадъруел с 33.

Този мач беше спечелен през първото полувреме за Селтик, когато паднаха и трите гола. Японският халф Рео Хатате порази вратата на Рейнджърс в 5-ата и в 42-ата минута, и направи асистенция асистенция за израелското крило Лиел Абада, който вкара минута преди края на първата част.

Селтик доминираха във всеки отделен детайл от мача срещу Рейнджърс, който изглежда не се адаптира както трябва при новия си треньор Джовани ван Бронкхорт през последните седмици.

Този сблъсък трябваше да се състои преди месец, но зимната пауза беше пренесена и наложи промяна в мачовете в Шотландия. Пренасрочването позволи на Aнге Постекоглу да освежи отбора си с японски таланти и единият стана герой на "Паркхед" с два изключителни гола.

Срещата беше помрачена от сблъсъци преди мача в Източен Глазгоу (на "Дюк стрийт"), предизвикани 45 минути преди началото от феновете на домакините. Полицията потвърди пред вестник "Дейли Рекърд", че няма ранени и арестувани, а само пострадали коли и витрини.