0

Н ай-авторитетният български рефер Георги Кабаков, който у нас често попада в дискусионни за репутацията му ситуации, за 4-ти пореден път от началото на сезона се представи на ниво в турнирите на Стария континент.

38-годишният пловдивчанин свири дербито от основната схема на Лига Европа между италианския Рома и испанския съперник на Лудогорец - Атлетик Билбао, завършило 1:1 пред 70 634 зрители на великия „Олимпико” в Рим.

Той даде 6 жълти картона – 2 за „вълците” и 4 за баските, които гостуват в Разград на 7 ноември. Почти безупречни бяха и помощниците на Кабаков - Мартин Маргаритов и Диян Вълков, както и отговорникът за ВАП Драгомир Драганов, и четвъртият арбитър Радослав Гидженов.

Украинецът Артьом Довбик изведе Рома напред в 32-рата минута, а Айтор Паредес изравни за Атлетик Билбало в 85-ата.

Припомняме, че миналия вторник Кабаков и асистентите му бяха в Шампионската лига на мача между швейцарския Йънг Бойс и английския Астън Вила (0:3). Първият им наряд за кампанията пък бе на 29 август в предварителните кръгове на Лига Европа на срещата Хартс (Шот) - Виктория Пилзен (Чех) - 0:1, а след това на черната за България дата 9 септември ръководиха Черна гора – Уелс (1:2) в Лигата на нациите.