0

Ч елси направи голяма крачка към „Уембли“, след като победи Тотнъм с 2:0 в първия полуфинал за Купата на лигата на Англия „Карабао“. Титуляр в атаката на домакините бе разкаялият се пред мениджъра Тухел и пред феновете на отбора нападател Ромелу Лукаку.

Кай Хаверц вкара още в 5-ата мин. за сините и автогол на Бен Дейвис в 34-ата удвои преднината им.

Сега Шпорите са изправени пред тежка битка за преодоляване на дефицита у дома в реванша следващата сряда вечер. Челси за последно спечели купата през 2015 г.

Томас Тухел взе изненадващото решение да заложи на схема с четирима в защита и това доведе до пълната доминация на Челси през първото полувреме. За Тотнъм, обаче, и двата гола във вратата на Лорис, бяха предотвратими.

Жафет Танганга, една от промените на Конте, беше до голяма степен отговорен и за двата. В петата минута слабият му пас към Роял позволи на Маркос Алонсо да пресече и да пусне към Хаверц, който откри.

След 34 минути Танганга не успя да изчисти центриране от фаул, като насочи топката право в лицето на съотборника си Дейвис, а от него тя влетя в мрежата на Юго Лорис.

Мениджърът на Челси Тухел бе видимо доволен: „Изглежда като заслужена победа и това е отличен резултат, тъй като отразява играта. Можехме да вкараме дори повече, но това е футбол и е трудно да се отбележи срещу отбор като Тотнъм, трудно е дори да се създават шансове. Но ние създадохме много през второто полувреме - няколко отлични положения, така че можеше да вкараме повече.

Труден двубой, който все още не е решен, така че ще трябва да работим 90 минути със същото качество и същото ниво на ангажираност отново."

Другият полуфинал Арсенал - Ливърпул бе отложен вчера по молба на отбора от Мърсисайд заради големия брой на заразени сред играчите и треньорите на тима.