0

С лед равенство 2:2 срещу Рейнджърс и загубите с 0:5 от Порто, както и 1:2 от Спортинг Л в дербитата, Бенфика отново започна да печели. "Орлите" удариха с 3:1 Ещорил. 

Оказа се, че зад този успех не стоят само треньори и играчи. Тимът от "Луш" е получил и помощ от Господ. "Трябваше да дойдем на трибуните двама свещеници, за да може Бенфика да бие", това написа отец Ренато Коща от епархията от епархията на Виана до Кастело на страницата си във Фейсбук.

Изповедникът на играчите на "орлите" е изгледал срещата с колегата си Анибал. Двамата са били екипирани с фланелки с надписи - попове. Те смятат, че са дали дух на отбора.

„Ако не рядко сме носени на раменете от великани,  то често, без да знаем, носим великани на раменете си“, написа още Ренато Коща. Той е на 26 години и бе ръкоположен за свещеник през лятото на 2023 година.

Както е известно, Бенфика е известна с проклятието, което тегне над тима от Бела Гутман. И досега нищо не може да го премахне, за да може "орлите" отново да ликуват с титла в Европа. Дали обаче поповете няма да обърнат и този мач....