0

М айката на Кристиано Роналдо – Долорес Авейро, донесе късмет на любимия Спортинг (Лисабон), който в нейното присъствие в ложата на „Алваладе“ надви 2:0 Порто в дербито на 14-ия кръг на португалската Примейра лига и излезе еднолично начело в класирането. 

С победата Спортинг сложи край на серията от 9 мача без успех над този съперник - „лъвовете“ нямаха успех срещу „драконите“ в първенството от 2016 г. насам.

Спортинг ще празнува Коледа на първа позиция с 34 точки, една повече от Бенфика, който победи Брага с 1:0. Порто е трети с 31, а Брага е четвърта с 29.

Мачът бе вълнуващ в нажежена атмосфера на стадиона и извън него (с ранени след сблъсъци между фенове и полиция).

За домакините с гол и асистенция се отличи шведският нападател Виктор Дьокереш, който откри резултата в 11-ата минута. 

Педро Гонсалвеш удвои в 60-ата. 

Още три гола бяха отменени от съдиите – два за Спортинг и един за Порто. 

Капитанът на гостите Пепе беше отстранен за удар с ръка в лицето на съперник в 51-ата мин.

Водени от треньора си Рубен Аморим, футболистите на Спортинг доминираха през цялото време. Те създадоха много повече голови положения и логично откриха резултата в 11-ата минута, когато Матеуш Рейш намери Дьокереш в наказателното поле. 

Снажният скандинавец с техничен удар прати по земя топката в мрежата на Диого Коща.

1 минута преди края на първото полувреме домакините вкараха втори гол при бърза и красива контраатака. Шведът се превърна в негов автор, но съдията го отмени след преглед със системата (ВАР), която видя нарушение на Едуардо Куарешма срещу Жоао Марио при атаката.

Шест минути след началото на второто полувреме Пепе беше отстранен след удар в лицето на Матеуш Рейш.

Малко по-късно съдията Нуно Алмейда отмени още един гол на домакините, дело на Еванилсон. 

След час игра обаче Дьокереш асистира на Педро Гонсалвеш за 2:0. До края на срещата бяха отменени още два гола – първо на Мехди Тареми от Порто, а в края и на Еванилсон от домакините.

Източник: БТА