0

Ф утболен клуб Лос Анджелис обяви днес, че е придобил българския халф Филип Кръстев под наем до юни 2024 година от СК Ломел от белгийската Challenger Pro League.  Договорът за преотстъпване включва опция за постоянен трансфер. В акаунта на клуба в Туитър дори го приветстваха с прякора му - Фуфу!

Кръстев ще бъде добавен към списъка на клуба в очакване на получаването на неговата виза P1 и сертификат за международен трансфер (ITC), съобщава отборът от Лос Анджелис, шампион през изминалата кампания на Мейджър-лигата (МЛС).

"Филип е невероятно талантлив полузащитник, чиито динамични качества и технически способности се вписват добре в нашия модел на игра", каза съпрезидентът на клуба и изпълняващ длъжността генерален мениджър Джон Торингтън. 

"Ние сме развълнувани да приветстваме Филип Лос Анджелис, тъй като той прави следващата стъпка от това, което съм убеден, че ще бъде успешна кариера".

21-годишният Кръстев се присъединява към "черно-белите" след последни две години в Левски (София) в българското първенство, където също беше даден под наем от Ломел СК. 

Националът реално е собственост на корпорацията "Сити Футбол груп", която притежава 12 клуба по целия свят, в това число и Манчестър Сити, шампион на Англия и на Шампионската лига.

Лос Анджелис е вторият клуб в града след Лос Анджелис Галакси, който играе в Мейджър-лигата на САЩ. Отборът е създаден през 2014-а година, а в последната кампания разби конкуренцията и стана първенец на Северна Америка.

УДАР! Филип Кръстев отива при Меси!