0

Г олям смях падна по тв канала ВТ Sport за ранния мач от Висшата лига Ливърпул – Уотфорд (2:0), за чието отразяване от екипа бяха подбрали две колоритни бивши звезди – високият 1,67 м италианец Джанфранко Дзола и двуметровият дългуч Питър Крауч. 

Разликата от около 40 см в ръста между двамата нападатели бе допълнителна атракция за феновете и те го показаха с коментарите си в социалните медии.

Над Дзола, който се превърна в любимец на привържениците на Челси в края на 90-те години на миналия век и в началото на сегашното столетия, се издигаше и третият коментатор – високият 1,90 м бивш капитан на Ман Юнайтед Рио Фърдинанд.

Водещият Джейк Хъмфри също е ръстов състезател – над 1,90 м.

„Трябваше да му купят стълба“, отбеляза един от феновете, а друг добави: „Краучи се опитва да изглежда по-малък… коленете раздалечени и малко сгънати…. изглежда толкова смешно! 🤣🤣“, а трети съчувства на Дзола: „Направиха му мръсно“.

Италианецът е сред легендите на Челси, през 7-те си сезона на „Стамфорд Бридж“ преди ерата Абрамович изигра 311 мача и вкара 80 гола за „сините“, като спечели с тях два пъти ФА Къп, веднъж Купата на лигата, КНК и Суперкупата на УЕФА. 

в Западен Лондон - през 1997 и 2000 г.

Той също така спечели Купата на лигата, Купата на носителите на купи и Суперкупата на УЕФА, преди да се присъедини към Каляри през 2003 г.