0

Б айерн Мюнхен трябва да отложи началото на тренировките си поради няколко случая на коронавирусна инфекция в отбора, съобщи агенция SID.

Сред новозаразените е и капитанът Мануел Нойер, дал положителна проба след завръщането си от коледната ваканция на Малдивите.

От клуба съобщиха в събота вечерта, че след ваканцията капитанът Мануел Нойер (на Малдивите), Кингсли Коман (Дубай), Корентен Толисо (Франция) и англичанинът Омар Ричардс са дали положителна проба за вируса.



Всички играчи са добре, отчетоха баварците, което важи и за помощник-треньора Дино Топмьолер, който също е дал положителна проба. Всичките петима новозаразени са под карантина у дома.

 

„Благодаря за всички пожелания за благополучие! Засега се справям доста добре, за щастие имам само леки симптоми“, написа Нойер в Instagram.

Отборът на Байерн ще започне подготовка за второто полувреме едва този понеделник. Първоначално началото на беше планирано за неделя. В резултат на адаптирането на концепцията за тестове и хигиена към настоящата пандемична ситуация, всички играчи, треньори и членове на персонала сега ще бъдат тествани първо с PCR тест в понеделник сутринта.

Баварците обявиха едва в четвъртък, че отново са затегнали мерките за корона поради значително по-заразния вариант на Oмикрон. В координация със здравния отдел на Мюнхен клубът обяви, че „отново ще бъде тестван много по-внимателно“ и че „всички хигиенни мерки също ще бъдат засилени“.

По време на зимната пауза, бустер ваксинациите бяха извършени във ФК Байерн основно като централна мярка за защита срещу коронавирусна инфекция или тежкия ход на COVID.

“Всички играчи, треньори и служители, за които това вече беше възможно, получиха бустер ваксинация. Останалите имат статус на преболедували или са били ваксинирани“, каза Роланд Шмид, клубен лекар и кардиолог.

През последните седмици имаше много вълнение около неваксинирани звезди в Мюнхен. Фокусът беше върху националния играч Йозуа Кимих, който трябваше да си вземе почивка за няколко седмици.

Миналата седмица няколко клуба вече съобщиха за случаи на коронавирус в своите отбори след тестовете в началото на тренировките. Засегнати бяха също Аугсбург, Борусия Мьонхенгладбах, Волфсбург, Херта, Байер Леверкузен и Айнтрахт Франкфурт.

След кратката зимна пауза Първа Бундеслига ще започне втората половина на сезона на 7 януари с мача между Байерн и Борусия Мьонхенгладбах (21.30 ч.) в Мюнхен.