0

М ениджърът на Бърнли Венсан Компани поздрави рефера Ребека Уелч след като тя се превърна в първата жена, ръководила мач от английската футболна Висша лига при успеха на Бърнли над Фулъм с 2:0 в събота вечер.

Белгийският специалист говори с Уелч след двубоя, а когато бе попитан какво й е казал, той отговори: "Исках да я поздравя, защото това е голям момент.

След мача спокойно можем да кажем, че това е повратен момент, а най-важното нещо е, когато човек се оценява според заслугите му. 

Но винаги има първи път и този беше такъв, така че поздравления за нея. Радвам се, че бях част от това събитие", добави Венсан Компани.

Уелч проправя смело пътя напред за жените футболни рефери. 

През миналия месец тя беше четвъртият съдия на мача между Фулъм и Манчестър Юнайтед във Висшата лига, ставайки първата дама с такъв наряд.

40-годишната Ребека Уелч, която като футболистка била предизвикана от реферка по време на мач сама да опита дали съдийството е лесно, редовно получава наряди в женската Суперлига, а преди това е съдийствала във ФА Къп и на Световното първенство за жени.

Източник: БТА