0

Cензацията в испанското първенство – тимът на Жирона, няма намерение поне засега да се предава и отново е на върха в класирането, след като размаза Севиля с 5:1 в последна среща от 21-ия кръг. 

Каталонците събират 52 точки и отново свалиха под себе си Реал Мадрид, който има 51 на второто място. Гостите от Севиля е на 17-о място – точно над зоната на изпадащите, с 16 точки.

В истински украински фестивал се превърна срещата, тъй като четири от петте гола във вратата на Севиля бяха дело на играчи от тази страна. Хеттрик заби мощният централен нападател Артьом Добвик, а едно попадение добави Виктор Циганков. Крайното 5:1 оформи Кристиан Стуани в 89-ата минута на срещата.

Гостите от Севиля откриха резултата чрез Исаак Ромеро Бернал в 10-ата минута, но авансът им имаше кратък живот, защото в следващите 9 минути Добвик вкара хеттрик и обърна хода. 

„Нашата обективна цел за момента е да завършим в топ 3. Но сме щастливи, защото изпълнихме първата си цел – да съберем 52 точки и да си гарантираме, че няма да изпаднем. Но ако трябва да определя целта ни до края на първенството – то тя е да се класираме за европейските турнири“, заяви старши треньорът на Жирона Мигел Анхел Муньос-Мичел след края на срещата.

Източник БТА