0

З вездата на Ливърпул Сенегал Садио Мане заби хеттрик за победата с 3:1 над Бенин на старта на квалификациите за Купата на африканските нации. Нападателят вече има 32 попадения за страната си и стана голмайстор №1 в историята на Сенегал.

Мане откри резултата от дузпа в 12-ата минута, а в 22-ата удвои аванса на домакините. Малко след почивката съставът на Бенин, за който игра защитникът на Арда Давид Кики, остана с човек по-малко заради червен картон на Сеси Д'Алмейда. В 60-ата минута сенегалците получиха втора дузпа и Мане отново беше точен, а Бенин намали в края чрез Мишел Олайтан.

След мача Мане обясни, че се е пошегувал на пресконференцията преди два дни, когато заяви, че ще направи това, което искат 60-70% от неговите сънародници. А именно – да си тръгне от клуба. 30-годишният футболист, който вчера отбеляза хеттрик за страната си, обясни, че по никакъв начин не е искал да обиди Ливърпул или феновете на мърсисайдци, които много уважава, и отказа да говори повече за бъдещето си.

„Вчера говорих с малко чувство за хумор, шегувах се, а след това думите ми бяха навсякъде. Мисля, че трябва да спрем дотук. Ливърпул е клуб, който уважавам много. Феновете ме приеха още от първия ми ден. Що се отнася до бъдещето ми, ще видим какво ще се случи“, заяви Мане, за когото се твърди, че може да се счита за сигурен нов играч на Байерн.