0

Б разилската суперзвезда Неймар официално беше представен от Ал Хилал. Той подписа двугодишен договор с клуба и ще играе в първенството на Саудитска Арабия. 

Ней напуска Пари Сен Жермен, където играе от 2017-а година и отива в Про лигата в Близкия Изток, където вече се подвизават играчи като Кристиано Роналдо, Риад Марез, Карим Бензема, Нголо Канте, Садио Мане, Роберто Фирмино и Джордан Хендерсън.

Ал Хилал ще заплати 60 милиона евро на френския гранд за услугите на бразилския футболист, който пък получи мултимилионен контракт с клуба и за двата сезона ще вземе заплати на обща стойност 160 милиона евро.

Бразилецът, който пристигна в Париж през 2017-а с исторически трансфер на стойност 222 милиона евро от Барселона, приключи авантюрата си с ПСЖ, като не успя да спечели Шампионска лига с клуба.

Той изигра 173 мача за французите, в които вкара 118 гола и подаде за други 77, но заради различни контузии пропусна 119 срещи за френския тим. 

До този момент през лятото Ал Хилал привлече Калиду Кулибали, Малком и Сергей Милинкович-Савич, а в следващите часове се очаква да обяви официално и сръбският нападател - Александър Митрович.