0

Килиан Мбапе все още не е взел решение дали ще остане в ПСЖ, или ще се присъедини към Реал Мадрид със свободен трансфер това лято, съобщава The Athletic. Според източници, запознати със ситуацията, Мбапе е бил склонен да се присъедини към Реал, но влиятелни членове на неговото обкръжение са останали неубедени от офертата на испанския клуб, което забавя процеса. Както вече съобщи The Athletic, французинът знае от началото на януари условията, които Кралския клуб е готов да му предложи.

Офертата на испанския гранд е по-ниска от това, което му беше предложено по време на предишните преговори през май 2022 година, но все пак ще направи Мбапе най-добре платения играч в състава на Карло Анчелоти. Според източници, запознати с тези преговори преди две години, на Мбапе са били предложени 130 милиона евро бонус при подписване на договора и заплата от 26 милиона годишно.

Първоначално французинът даде положителни индикации на Реал, че най-накрая ще се присъедини към отбора през лятото на 2024 година, а настроението в последните седмици бе, че сделката е въпрос на време. Въпреки това, според източниците, с които The Athletic се е консултирал, обкръжението на играча е разделено по въпроса как да се действа. Според тях важни гласове в лагера на Мбапе посочват, че офертата на Реал е по-ниска от това, което офанзивният футболист печели в ПСЖ или би могъл да получи от друг потенциален кандидат.