0

Д ни преди първия мач в турнира Лига Европа между Астана и българския шампион Лудогорец помощник-треньорът на отбора от бившата съветска република Саид Ибраимов говори пред БТА.

Някогашният защитник на Нефтохимик, Монтана и Левски без съмнение има огромен опит и стаж в Казахстан. Но нито за миг не губи от поглед и българското първенство.

"По принцип сме готови, защото първенството на Казахстан е в разгара си. Изиграхме вече и четири мача в европейските клубни турнири, а сега ни предстои следващ двубой със сериозен противник. Mога смело да заявя, че Лудогорец е от калибъра на Динамо (Загреб), с който играхме в предишния кръг. Но жребият е хвърлен, както се казва, и ние се подготвяме да се противопоставим максимално добре. Подхождаме с огромно уважение към Лудогорец, защото това е един отбор, който в последните години измести Левски и ЦСКА от върха в българския футбол. И не само това, но и се затвърди като лидер. Познато име е, защото играе постоянно в Европа", заяви Ибраимов.

"В моето ДНК, независимо кой е съперник, аз нямам друго мислене, освен за победа. Независимо кой е противникът, в първия мач, на стадион "Астана Арена" фаворитът е Астана. Ние сме ги анализирали добре Лудогорец. Но какъв е смисъла сега да влизам в детайли? Ще положим максимум усилия, за да се противопоставим на Лудогорец. И ако те са толкова по-добри от нас, нека да ни отстранят. За нас е важното да покажем това лице, което искат да видят нашите фенове", отговори помощник треньорът на Астана на въпрос кой според него е фаворитът в двубоя.

"Наистина, имаше някои изненадващи резултати в клубните турнири. Но днес в Европа има много информация за всеки. Информация, от която можеш да си направиш анализ и преценка за състоянието на опонента. Жалко, че Лудогорец не успя да преодолее Олимпия. Шампионската лига е друго измерение. Но когато си отпаднал, логиката подсказва, че трябва да насочиш всички усилия в следващия мач и турнир. Шансове имаха. Но и късметът не беше на тяхна страна", каза още Саид Ибраимов.