0

Б разилецът Рафиня оформи трансфера си в Барселона днес и клубният президент Жоан Лапорта заяви на представянето на бразилеца, че мисли, че "красивият футбол се завръща" на стадиона на каталунците.
"Въодушевени сме. В златните години на Барселона в състава винаги е имало бразилци. Те са магьосници. В целия клуб се надяваме, че красивият футбол се завръща", заяви Лапорта, през чийто първи мандат на „Ноу Камп“ правеше своите рецитали Роналдиньо.

„Започнах да следя Барса, когато дойде Роналдиньо, и всичко, което направи, оказа голямо влияние“, каза Рафиня пред журналистите. „Би било фантастично, ако стана наполовина толкова добър, колкото Роналдиньо. Той, заедно с Деко и други, оказаха голямо влияние. Също и когато дойде Неймар. Те бяха бразилци, те написаха история в клуба. Аз също мечтаех да пристигна и да създам своя собствена история в Барселона."

Според различни информации, Барселона ще плати 67 милиона евро на Лийдс за правата на Рафиня. Футболистът вкара 11 гола във Висшата лига през миналата година, след като отбеляза шест през 2020/2021. Той пристигна в Англия с трансфер от Рен. 

Рафиня бе представен на тренировъчното игрище "Жоан Гампер", където парафира договора си заедно с президента Лапорта.

"В момента изживявам детската ми мечта, семейството ми също е щастливо. Ще дам всичко от себе си за Барса".