0

С тарши треньорът на ЦСКА Саша Илич заяви, че тимът му напълно заслужено се класира за плейофния кръг в Лигата на конференциите. "Червените" спечелиха с 2:0 при гостуването си на ирландския Сейнт Патрикс в Дъблин и с общ резултат 2:1 елиминираха съперника си.

"Искам да честитя класирането на футболистите. Бе много трудно да стигнем до тази победа, защото Сейнт Патрикс е много корав съперник. Ние обаче сме по-силният отбор и заслужено се класираме напред. Искам да поздравя футболистите за усилията, които положиха, без тях нямаше как да спечелим", каза сръбският специалист.

"Ние много работим върху статичните положения, тренираме ги усилено и там е силата ни. След първия мач видяхме, че Сейнт Патрикс е много добре организиран отбор при тях. Днес знаехме какво да очакваме от тях. Те са отбор, който залага много на физиката. В следващата фаза ни предстои среща с много по-тежък съперник. Базел е много силен отбор. Очакват ни два много трудни мача срещу много качествен отбор", завърши Илич.


Защитникът Иван Турицов, който вкара победния гол за „червените“ от дузпа в 82-рата минута, заяви, че успехът е дошъл с много борба и характер. 

"Спечелихме с много характер и борба. Играхме като едно цяло, като семейство. Преди мача си казахме, че трябва да подобрим агресията. Ние бяхме по-агресивният отбор от Сейнт Патрикс. Те разчитаха само на борба", каза Турицов.

"Трябваше ни голът през първото полувреме, за да ги отворим, защото те играят много защитно. Голът, който аз вкарах, е много специален момент за мен. Досега винаги съм бил дузпите по един и същ начин. До последно гледах вратаря и в последния момент видях накъде се хвърля и пратих топката в другия ъгъл", добави Турицов.