0

Т реньорът на ЦСКА-София Саша Илич призна, че "червените" не са играли достатъчно добре, за да успеят да отстранят Базел в плейофния кръг на Лигата на конференциите.

"Армейците" отстъпиха като гости с 0:2 и с общ резултат 1:2 отпадат от турнира.

"Първото полувреме бе слабо за нас. През второто играхме по-добре, но получихме два гола от две грешки. Така е във футбола, особено в Европа. 

Моите футболисти се бориха и смятам, че защитиха честта на клуба, но трябва да поздравим Базел за класирането. Те имаха 4-5 положения второто полувреме, които бяха много чисти. 

Получихме гол и имахме около 25 минути да реагираме, но не го направихме. През първото полувреме имахме атаки, които не развихме. 

Явно това не е бил нашият ден. Но нека не се лъжем, в Базел има много класни футболисти", каза сърбинът.

Той добави, че кадровите проблеми на ключови играчи в атака са повлияли за това отборът да не създаде достатъчно положения пред вратата на противника.

"Станислав Шопов бе болен, а Георги Йомов имаше здравословен проблем. Това са важни футболисти, които ние не можехме да ползваме пълноценно. Опитахме да вдигнем футболистите психологически, но тях ги боли от това отпадане. 

Най-трудно е да вдигнеш играчите след такъв мач. Вече мислим само за първенството", завърши Илич, чието следващо изпитание е армейското дерби срещу ЦСКА 1948 в понеделник.

Капитанът на ЦСКА-София Юрген Матай призна след 0:2 превъзходството на тима на Базел. "Всички видяхте, че мачът беше труден. Мисля обаче, че всеки от нас, който се появи на терена, игра добре. Опитахме се да оцелеем. Първото полувреме Густаво Бусато ни спаси. В такива мачове трябва и късмет. Първото полувреме го имахме. 

Второто играхме по-добре, но тогава нямахме късмет. Допуснахме два леки гола. Всички са разочаровани от това отпадане, но трябва да се концентрираме върху следващите мачове", каза нидерландецът.

"Първото полувреме губехме много лесно топката. Те не ни изненадаха, но имаше моменти, в които трябваше да оцеляваме пред торнадо. След всяко спасяване на Бусато ставахме все по-уверени, но в крайна сметка пуснахме два гола.

В мачове като този трябва да бъдеш ефективен. Знаехме, че няма да имаме много шансове. Всички играчи се постараха, вложиха и много енергия. Но късметът не ни стигна, за да продължим напред. В Европа това лято имахме възходи и падения. 

Направихме някои много добри мачове, но и някои не толкова добри. Днес Базел създаде повече положения от нас и затова ни победи. Надявам се, че утре ще сме забравили случилото се и ще можем да продължим напред", завърши Матай.