0

С тарши треньорът на ЦСКА, Саша Илич, даде пресконференция преди утрешното домакинство срещу Базел в първи мач от плейофите на Лига на конференциите. Сръбският специалист отдаде нужното уважение на противника.

„Утре имаме мач срещу един много голям и сериозен съперник. Ще е трудно, но трябва да се справим като отбор, защото само така имаме шанс за победа.

Гледах, когато ЦСКА отстрани Базел, но беше преди 3 години. 

Базел е в криза на резултатите, но не и на играта. При тях проблемът е с вкарването. Срещу Лугано и Брьондби имаха по над 30 удара към противниковите врати.

Не отлагаме мачове, за да имаме по 2 седмици почивка. Отлагаме, когато се сгъсти цикълът. 

За реванша ще имаме нужда от повече почивка, за да се фокусираме върху тренировките“, започна Саша Илич.

„Бамба беше с температура, затова не пътува за Ирландия. Сега обаче ще е в групата, защото тренира от няколко дена. Все още не съм решил напълно за състава.

Дано влезем в Лига на конференциите. Ако имаме през три дена мачове, ще трябва да продължим и с ротациите.  

Хубаво е да разполагам с играчи, които вече са отстранявали съперника. Срещу Базел обаче дори и да играем всеки месец ще е различен мач, камо ли през 3 години. 

Ще имаме нужда от много спортно щастие и трябва да играем като един отбор. Само така ще имаме шанс да отстраним противника.

Искаме да сме агресивни и да вкарваме голове, но ще трябва да сме и достатъчно разумни“, заяви сръбският специалист.

Илич взе отношение и към обявен бойкот от част от организираните фенски групировки на отбора.

„Не съм разговарял с никого от феновете, но ми е неприятно, че има бойкот. Привържениците за нас са много важни. Тяхната подкрепа е безценна, защото тя ни дава 10-20% отгоре на терена. 

Лично аз искрено се надявам, че ще ги върнем обратно. Както чрез комуникация, така и чрез силни игри.”

Саша Илич говори и за така обсъжданата трансферна политика на ЦСКА: „Трансферната политика постоянно се развива. Ако влезем в груповата фаза, то ще имаме още 6 мача. Може да има изходящи и входящи трансфери. Надявам се да има и идващи играчи, ако се случи.

В големите отбори няма приоритети – всичко е важно. Сега е най-важен мачът за Лига на конференциите. Играл съм в големи отбори и знам какво е нужно. Дори и при лоша игра, се надявам на добър резултат“.