0

Ч елси и Евертън постигнаха трудни победи с по 2:1 над отбори от четвъртото ниво във втория кръг за купата на лигата на Англия по футбол.

АФК Уимбълдън взе изненадващ аванс на "Стамфорд Бридж" в 19-ата минута. Джеймс Тийл вкара от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Роберт Санчес срещу Хари Пел в наказателното поле. 

Челси стигна до изравняване едва в последните секунди на първото полувреме, когато английският младежки национал Нони Мадуеке също се разписа от дузпа след фаул в пеналта срещу него.

Резервата Енцо Фернандес оформи обрата в 72-ата минута с първия си гол за клуба след преминаването си в състава на лондончани с рекорден за британския футбол трансфер през февруари от Бенфика.

Донкастър пък измъчи гостуващия Евертън, който има трудно начало на сезона във Висшата лига с три загуби в първите си три мача и без отбелязан гол. 

Домакините, които са последни в Лига 2, поведоха малко след почивката, след като Джо Айрънсайд засече с глава в мрежата центриране от корнер.

Новото попълнение в състава на „карамелите“ от Ливърпул Бето изравни в 73-ата минута при дебюта си, малко по-късно той удари и гредата след изстрел с глава. 

Две минути преди края мърсисайдци все пак стигнаха до победата след самостоятелна акция на Арно Данжума.    
  
Новакът в елита Шефийлд Юнайтед пък отпадна като домакин с 2:3 след изпълнение дузпи от третодивизионния Линкълн Сити. Редовното време завърши 0:0, а при наказателните удари трима играчи на Юнайтед пропуснаха.

В двубой между два съперника от Висшата лига Бърнли надделя над домакина Нотингам Форест с 1:0 с гол на Мохамед Андуни в последната минута и продължава напред. 

Жребият за третия кръг на Купата на Лигата изправи един срещу друг притежаваният от саудитски баровци Нюкасъл Юнайтед и Манчестър Сити, собственост на Дубай, като двубоят ще се играе на стадион „Сейнт Джеймсис Парк“.

Настоящият носител на трофея Манчестър Юнайтед ще посрещне Кристъл Палас, Ливърпул ще играе на “Анфийлд” срещу Лестър, а Арсенал ще гостува на Брентфорд.

Още два интригуващи сблъсъка на отбори от Висшата бяха изтеглени. Челси ще бъде домакин на Брайтън, а Евертън ще гостува на Астън Вила.