0

М ениджърът на Англия Гарет Саутгейт е отворил лагера на отбора за съпруги, гаджета и семейства след всеки от мачовете в груповата фаза на европейското. Мултимилионната междузвездна селекция на „Трите лъва” е настанена в уединена база в голф и спа курорта Бланкенхайн – място, което е избрано неслучайно, защото почти не предлага възможности за разсейване и поквара, уточнява „24 часа”.

Саутгейт, който поддържа изражение на потиснат бийтълс вече 28 години,  след като провали най-гениалното английско поколение футболисти в последния половин век с пропуснатата дузпа в полуфинала с Германия на домашното европейско през 1996-а, а сега е подложен на зверското напрежение от тежестта на очакванията към него и тима му, се чудел какво да предприеме, за да разнообрази битието на подопечните си. Така стигнал до мъдрото решение да осигури своеобразен „ден на отворените врати” за близките на играчите, които са ги посетили след победата с 1:0 над Сърбия и в навечерието на днешния мач с Дания, след който пак ще има секс свиждания. Същото ще е и 24 часа след двубоя със Словения (25 юни).

Ходът на Саутгейт всъщност бе въведен от Фабио Капело на световното през 2010-а, пише още „24 часа”. Изданието припомня, че тогава фамозният италианец позволи на семействата да идват при футболистите, като решението му бе продиктувано от опита да предотврати хаоса в лагера на Англия от Мондиал 2006, когато заради лудориите на гаджета, любовници и съпруги отборът бе разкостен от медиите. За да  няма нерегламентиран разгул и сега, Саутгейт е заложил на метода „Капело”, гонейки заветната цел на земята отвъд Ламанша, а именно – първа европейска корона и втора титла от голям шампионат след брадясалата в история световна купа от 1966-а.

„Телеграф” обаче държи да припомни, че либидното ноу-хау във футбола на значими турнири е въведено не от някой друг, а от вездесъщия Димитър Пенев. Той смая всички в планетарен мащаб, позволявайки на целокупния антураж на Стоичков и компания да гравитира уж контролирано в територията на отбора и да цамбурка фриволно в басейна на хотела по време на знаменитото американско лято през 1994-та. Така, обгрижвани с любов и ласки и под зоркия поглед на Стратега от Мировяне, нашите станаха 4-ти в света.