0

Б разилското крило Неймар може да трябва да изчака до септември, за да дебютира за саудитския Ал-Хилал заради контузия, каза треньорът Жорже Жезуш.

Отрезвяването дойде ден след големите празненства на представянето му пред 67 000 души на стадиона. 

Неймар се присъедини към Ал-Хилал от Пари Сен Жермен миналия вторник с двугодишен договор, който според френския вестник L'Equipe може да спечели на 31-годишния играч 160 милиона евро.

„Сега той има лека контузия и не знам кога ще се завърне. Може би ще бъде готов в средата на септември“, каза Жезуш след посрещането церемония пред 67 000 зрители на международния стадион "Крал Фахд".

Португалският треньор на Ал-Хилал Жесус също изрази изненадата си от включването на Неймар в състава на Бразилия за две квалификации за Световното първенство следващия месец.

„Не знам как бразилският национален отбор може да го повика, той не е готов“, каза Жезуш, който бе и треньор на бразилския Фламенго.

Неймар не е играл за Бразилия от миналогодишното Световно първенство, тъй като се възстановява от контузия в глезена, получена през февруари, но беше включен в състава за квалификациите за Световното първенство срещу Боливия на 8 септември и Перу четири дни по-късно.