0

Н ационалът Илия Груев игра цял мач за Лийдс при равенството 1:1 срещу Плимът в среща от четвъртия кръг за Купата на Англия. И двата отбора играят във второто ниво на английския футбол – Чемпиъншип, като в класирането Лийдс е четвърти, а Плимът – 15-ти.

Хиксът, постигнат с над 66% владеене на топката за домакините и с 18 срещу 7 удара към двете врати, прекъсна серията на Лийдс от пет поредни победи във всички турнири. Предстои преиграване в Плимът за класиране на осминафинала. Вероятно за засечката на "белите" е повлияла и различната топка, с която ритат за ФА Къп този сезон - тя е на Mitre и е доста по-релефна от официалния модел за Чемпиъншип Puma Orbita 3, която явно повече пасва на играчите на Лийдс, навъртяли с нея този сезон 29 мача в първенството.

Груев започна като титуляр и отново се представи на ниво, като дори можеше да се разпише, но вратарят на Плимът Конър Хазард спаси негов опасен удар, едно от седемте му спасявания за мача. 

Лийдс поведе в 31-ата минута с гол на Джейдън Антъни, но гостите стигнаха до равенство с попадение на Адам Рандел в 71-ата минута. 

Голямата изненада в четвъртия кръг поднесе отборът от шестото ниво на английския футбол Мейдстоун Юнайтед, който елиминира втородивизионния Ипсуич след победа с 2:1.

Елитният Евертън също приключи участието си за ФА Къп след поражение у дома от Лутън с 1:2.

Коули Уудроу вкара в добавеното време и донесе успеха на Лутън насред "Гудисън Парк". Преди това Миколенко си вкара автогол и даде преднина на Лутън в 39-а минута, а Джак Харисън изравни за Евертън в 55-а минута.

В други срещи от 1/16-финалите Брайтън разгроми Шефилд Юнайтед с 5:2 като  гост, а Лестър спечели с лекота срещу Бирмингам с 3:0. 

Източник: БТА