0

С елекционерът на Франция по футбол Дидие Дешан ще пропусне днешния първи мач на световните шампиони в Лигата на нациите срещу Дания заради смъртта на баща си, обяви помощникът му Ги Стефан. 

Именно Стефан води тренировките на отбора през тази седмица при липсата на Дешан.

"Аз съм постоянно на телефона с Дидие от вторник насам. Той определено е разтърсен от казуса, който му се стовари, но се държи. Силен е, каза помощникът, който в отсъствието на бившия халф даде пресконференцията за журналистите.

Няма да бъде с нас на мача с датчаните, но скоро след това ще се присъедини към нашия лагер. Трябва да уважим мъката му, защото е в труден момент. Той е със семейството си, които имат нужда от него, допълни асистентът.

Франция среща Дания тази вечер на "Стад дьо Франс", което е първата им от четири срещи в рамките на 11 дни.

Световният шампион Франция е в серия от седем поредни победи, като няма загуба от Евро 2020, когато загуби от Швейцария след изпълнение на дузпи. 

Двубоят започва с 21.45 ч., а по същото време на стадион “Крал Бодуен” в Брюксел Белгия и Нидерландия излизат в истинско дерби. “Червените дяволи” нямат загуба срещу съседите в осем поредни мача и ще се опитат да продължат тази традиция. 

Друг интересен мач противопоставя Хърватия и Австрия, като дебют начело на австрийците ще направи Ралф Рангник. 

И трите срещи ще можете да наблюдавате в каналите на DIEMA XTRA, ето и програмата: 
Казахстан - Азербайджан 17:00 ч. - DIEMA SPORT 3
Латвия - Андора 19:00 ч. - DIEMA SPORT 3
Хърватия - Австрия 21:45 ч. - DIEMA SPORT 
Белгия - Нидерландия 21:45 ч. - DIEMA SPORT 2
Франция - Дания 21:45 ч. - DIEMA SPORT 3