0

Г рузинският селекционер на Кипър Тимур Кецбая показа уважение към българския национален тим преди утрешната контролна среща. Той обясни, че България има традиции във футбола.

И за двата тима това е първата от двете ноемврийски проверки, които са организирани в датите на ФИФА. Мачът е с начало 20.00 часа на стадион "АЕК Арена" в Ларнака.

"Може да нямат големите имена сега, но са много добър отбор. И те имат няколко нови играчи, каза още Кецбая, който е придобил треньорския си лиценз Про в Българската треньорска школа. И си спомни за периода си като национал на Грузия. В квалификациите за Евро 96 двата отбора се срещнаха. "Бяхме загубили в България с 0:2, но бяхме много по-добри. Във втория мач спечелихме с 2:1 в Грузия. Очаква ни добър мач утре и се надяваме да отговорим на предизвикателството и да победим".

"Нямаме много дни да работим с отбора. Няколко играчи отсъстват, но това е възможност да видим другите. Много е важно да видим как можем да бъдем по-конкурентни. Не заслужихме тежкия резултат от предишния мач (загуба от Косово с 1:5 в Лигата на нациите). Така е в европейския футбол. Играчите не са свикнали да играят на всеки 3-4 дни. Надявам се, че в официалните мачове ще бъдем много по-подготвени", каза още той.

На въпрос какво трябва да промени националния отбор на Кипър за предстоящите европейски квалификации за Германия 2024, които започват през март догодина, специалистът отвърна: Ще трябва да променим много неща. Не е лесно за страна като Кипър да играе във финалната фаза на турнира. УЕФА се опитва да помогне на тези отбори.  Искаме да сме конкурентни във всеки мач. Играем с отбори, които са по-добри от нас. Трябва да сме концентрирани и сериозни".

Той добави, че група А, в която са кипърците, е трудна за преодоляване. Те ще трябва да се преборят за едно от първите две места заедно с Испания, Норвегия, Шотландия и Грузия. Но Кипър в последните кампании няма добри резултати и е време това да се промени, смята още Кецбая.