0

С елекционерът на Литва Едгарас Янкаускас говори пред медиите по време на брифинга на прибалтийците преди европейската квалификация срещу България в събота на националния стадион „Васил Левски“.

Треньорът акцентира, че „лъвовете“ са фаворит в тази среща, тъй като имат домакинско предимство, но призна, че неговият тим е в София с цели, които иска да се постигнат.

„Очакваме тежък мач. Смятаме България за труден съперник и отбор, който пресира добре високо по целия терен. Млад състав с талантливи играчи. Нова генерация, която търси своето място в отбора. Нямаме проблеми в отбора, няколко удара от последните мачове в първенствата. Никакви сериозни загуби в селекцията нямаме“, започна Янкаускас.

„Срещал съм дори Кръстаич, когато беше национален защитник на Сърбия. Беше сериозен защитник. В мача със Сърбия бяхте близо до победата, макар на хартия те да имат по-именити играчи. Когато беше треньор на Сърбия, разполагаше с по-добри футболисти, отколкото сега. В мача между двата отбора видяхме, че България е агресивна и Кръстаич помага на страната да подобрява представянето си и да расте във всеки мач“, продължи селекционерът на Литва.

„България ще е домакин, така че всичко се променя в тази среща. В Каунас играхме с човек по-малко почти 90 минути. Сценарият утре е съвършено различен. Ще бъдете подкрепяни от местната публика и може би България е фаворит, тъй като е домакин. Анализирали сме добре играта на съперника и се надяваме да постигнем целите, за които сме тук. Излизаме с респект спрямо опонента. Все пак разглеждам тази среща като голямо изпитание за нас“, допълни още селекционерът.

След пет изиграни мача България е на 4-о място в група G само с 2 точки, литовците имат също толкова.