0

С елтик спечели титлата в Премиършип на Шотландия за 10-и път от последните 11 сезона след равенство 1:1 срещу Дънди Юнайтед на „Танадайс“.

Удар с глава в 53-ата ин. на Йоргос Гиакумакис през второто полувреме беше последван от фантастичен гол в 72-ата мин. На Дилън Левит, но и една точка бе достатъчна Селтик да си върне короната от Рейнджърс. Вечният съперник е с 55 шампионски титли.

След като изгради почти изцяло нов отбор на Селтик, мениджърът Анге Постекоглу спечели лигата при първия си опит и заличи горчивия спомен от 25-те точки разлика от Рейнджърс миналия сезон.

Забележителна е и серията от 31 мача без загуба на Селтик, който изоставаше на 6 точки зад Рейнджърс около Коледа.

Постекоглу беше разбираемо емоционален след края на мача – той пое хаотичен клуб, успя да преодолее три поражения в първите си шест мача в лигата, за да стане шампион.

Със спечелената и Купа на лигата, изглежда, че австралиецът тепърва ще се разгръща в Селтик.

ефът на Селтик тепърва започва, но той ще знае, че е необходимо подобрение през лятото, ако искат да се състезават в груповите фази на Шампионската лига през следващия сезон.

"Бяхме съсредоточени през целия сезон, без да се разсейваме от нищо. Играчите бяха наистина отлични, като се справиха с това, което беше пред тях - и това не е лесно да се направи", каза Постекоглу.

На титлата си той ще се порадва в събота на „Селтик Парк“ срещу Мадъруел, когато „зелено-бялата“ Шотландия ще празнува.