0

Н ай-близките хора ще подкрепят Илия Груев-младши в неделния финален плейоф за място във Висшата лига между Лийдс и Саутхемптън.

Родителите и сестрата на халфа ще пътуват от България, а приятели от Германия също ще бъдат на стадиона. Това призна българският национал, като добави, че това ще е един от най-важните му мачове в кариерата до момента.

„Със сигурност за много играчи, включително и за мен, това ще бъде един от най-големите мачове, които съм играл. Разбира се, след мача със Саутхемптън (1:2 в последния кръг от редовния сезон – б.а.) бяхме разочаровани, защото искахме да се класираме директно, но това е футболът и хубавото е, че имаме още един шанс. За мен би било страхотно преживяване да играя във Висшата лига, най-добрата лига в света“, заяви Груев пред Yorkshire Post.

Той говори още за първия си гол с екипа на „белите“ в полуфиналния плейоф реванш срещу Норич и за адаптацията си към футбола в Чемпиъншип.

„Не смятам, че вратарят мислеше, че ще стрелям, затова опитах и влезе. Усещането беше невероятно. Това е може би най-важният гол в кариерата ми досега. Трябваха ми два или три месеца, за да се адаптирам, което е нормално, защото това е друг тип футбол и друг тип държава. Наистина съм доволен, че феновете, а също и журналистите и други оценяват играта ми и виждат какво правя и как мога да помогна на отбора“, добави бившият играч на Вердер.